Mitä kollageeni on

Kollageeni-sana nousee toistuvasti esille ikääntymisen ehkäisystä ja juonteista puhuttaessa. Mutta mitä kollageeni oikeastaan on ja mitä vähentyneellä kollageenin tuotannolla tarkoitetaan?

Kollageeni on yksi elimistön luonnollisista rakennuselementeistä. Se on kehon proteiini, jota on muun muassa luissa, lihaksissa ja ihossa. Kollageeni toimii täytteenä, vahvistaa ihoa ja antaa iholle volyymia– se täyttää ihon. Noin 35 ikävuoden paikkeilla, joskus aikaisemmin, kollageenin tuotanto vähenee, eikä se tapahdu yhdessä yössä. Siksi on hyvä tuoda ihonhoitoon lisätehoa tetrapeptidi-21:n kaltaisilla aktiivisilla ainesosilla, jotka stimuloivat kollageenin tuotantoa ja täyttävät ihon sisältäpäin. Myös niasiiniamidia sisältävät voiteet tai seerumit ovat hyviä, koska niasiiniamidi lisää ihon elastisuutta. Myös ikääntyneelle iholle tarkoitetut anti-age-voiteet sisältävät suojaavia lipidejä, jotka auttavat tasoittamaan ihon pintaa.

Lue lisää
Kaikki anti-age-tuotteista

Aurinko, pakokaasut ja epäterveellinen elämä vaikuttavat kaikki osaltaan ihon ikääntymiseen. Mutta milloin on oikeastaan aika alkaa käyttää anti-age-tuotteita?

Ryppyjen ja juonteiden välillä on eroa

Emme voi estää ikääntymistä, mutta voimme ennaltaehkäistä ja vähentää ikääntymisen merkkejä. Ohessa on vinkkejä siihen, miten voit antaa kauniille kypsälle ihollesi parhaat edellytykset.

Yli 40-vuotiaalle iholle

Iho menettää luonnollisen hehkunsa ajan myötä ja saattaa muuttua kuivaksi ja herkäksi. Oikeilla tuotteilla voit kuitenkin antaa kypsälle iholle parhaat edellytykset.