Kaikki anti-age-tuotteista

Aurinko, pakokaasut ja epäterveellinen elämä vaikuttavat kaikki osaltaan ihon ikääntymiseen. Mutta milloin on oikeastaan aika alkaa käyttää anti-age-tuotteita?

Anti-age-kategoria on vaikea käsite, koska jokaisen iho on erilainen. 30-vuotiaan iho voi olla samanlainen kuin kymmenen vuotta vanhemman ja päinvastoin. Kyse on pitkälti siitä, mille ihosi on altistunut: miten huolellisesti olet esimerkiksi käyttänyt aurinkovoidetta, miten paljon olet suojannut ihoasi vapaita radikaaleja vastaan ja miten olet onnistunut ihonhoidossa – ja tietenkin ihon luonnollisesta ikääntymisestä ja geeneistä.


Ei ole olemassa varsinaista oikeaa tai väärää vastausta siihen, milloin on aika alkaa käyttää anti-age-tuotteita, eikä ole vaarallista alkaa käyttää anti-age-tuotteita liian aikaisin. Pahinta mitä voi tapahtua on, ettei tuotteilla ole mitään vaikutusta. Kun iho on yli 30-vuotias, kollageenin tuotanto alkaa hitaasti vähentyä eli iho menettää elastisuuttaan, siitä tulee ohuempi ja sen volyymi ja kimmoisuus vähenevät. Silloin voi olla hyvä alkaa käyttää anti-age-tuotteita, jotka tarjoavat täsmähoitoa juuri siihen. Jotta iho saisi parhaat edellytykset, on tärkeää käyttää aurinkosuojaa ihonhoitorutiineissa kesän aikana. Käytä mieluusti tuotteita, jotka sisältävät antioksidantteja ja valitse tuotteita, jotka kosteuttavat tehokkaasti.

Lisää anti-agesta
Yli 40-vuotiaalle iholle

Iho menettää luonnollisen hehkunsa ajan myötä ja saattaa muuttua kuivaksi ja herkäksi. Oikeilla tuotteilla voit kuitenkin antaa kypsälle iholle parhaat edellytykset.

Ryppyjen ja juonteiden välillä on eroa

Emme voi estää ikääntymistä, mutta voimme ennaltaehkäistä ja vähentää ikääntymisen merkkejä. Ohessa on vinkkejä siihen, miten voit antaa kauniille kypsälle ihollesi parhaat edellytykset.

Mitä kollageeni on

Kollageeni-sana nousee toistuvasti esille ikääntymisen ehkäisystä ja juonteista puhuttaessa. Mutta mitä kollageeni oikeastaan on ja mitä vähentyneellä kollageenin tuotannolla tarkoitetaan?