KUIVA / ATOOPPINEN IHO

Kuiva, kutiava ja kirvelevä iho sekä ärsyttävä ihottuma ovat yleisiä vaivoja pohjoisessa ilmastossa. Oireita voidaan kuitenkin lievittää.

IHO-ONGELMAT - ATOOPPINEN IHO

Iho on elimistön suurin elin, jolla on useita tärkeitä tehtäviä. Se suojaa muun muassa bakteereilta ja estää haitallisten aineiden pääsemisen elimistöön. Iho auttaa myös ylläpitämään kehon lämpötilaa ja varastoimaan nestettä ja rasvaa. Heikentynyt ihon läpäisyeste ei kykene hallitsemaan ihon kosteustasoa yhtä hyvin, mikä johtaa puolestaan ihon kuivumiseen. Kuivalla iholla esiintyy herkemmin kutinaa, mikä johtaa ihovaurioihin raapimisen myötä ja saattaa aiheuttaa ihottumaa. Kuivan ihon ja ihottuman välillä on siis eroa.

KUIVA IHO

Kuiva iho on hyvin yleinen ihovaiva etenkin pohjoisessa ilmastossa. Sen aiheuttajia ovat muun muassa sääolosuhteet, kylmyys ja kuiva ilma sekä runsas kosketus veden kanssa. Iän myötä ihon läpäisyeste myös heikentyy, mikä johtaa ihon kuivumiseen. Iho saattaa olla punoittava, ja siinä voi olla kuivia läiskiä ja halkeamia.

Hoida
Kuivaa ihoa on tärkeä hoitaa varhaisessa vaiheessa, jotta oireet eivät kehity ihottumaksi. Käytä kosteuttavaa voidetta aamuin ja illoin, peseydy haalealla vedellä ja käytä hellävaraisia ja hajusteettomia vartalonpesutuotteita, joiden tarkoituksena on samalla kosteuttaa vartaloa.

IHOTTUMA

Ihottumaa on erilaista. Yhteistä ihottumalle on, että kyseessä on ihotulehdus, joka johtuu siitä, että ihon läpäisyeste on heikentynyt esimerkiksi kuivan ihon tai allergeenien vuoksi. Ihottuma saattaa ilmetä eri tavoin, mutta yleensä iho punoittaa ja hilseilee ja siinä on pieniä rakkuloita tai näppylöitä. Ihottuma kutiaa hyvin paljon ja alkaa vuotaa helposti verta, mikä saattaa johtaa siihen, että ihottuma tulehtuu ja alkaa märkiä.

Hoida
Ihottumaa on tärkeää hoitaa heti. Kortisonivoiteita voidaan käyttää hoitamaan ihottumaa, kun se puhkeaa, mutta ihottuman uusiutuminen estetään rasvaamalla säännöllisesti kosteuttavalla voiteella. Rasvaa runsaasti monta kertaa päivässä. Käytä voidetta, joka on suunniteltu erityisesti ihon kosteutukseen ja ihon läpäisyesteen vahvistamiseen. Käytä väljiä vaatteita, jotka antavat ihon hengittää ja yritä olla raapimatta. Käyttämällä pehmentävää voidetta voit vähentää kuivaan ihoon liittyvää kutinaa.

Suodatin:

Näytetään 10 tuotetta

Miniderm Duo perusvoide 500gTehokas mutta helllävarainen Miniderm Duo kosteuttaa ja vahvistaa kuivaa ihoa. Koko perheelle.
Kuiva
Herkkä
Canoderm perusvoide 500gErittäin tehokas Canoderm vahvistaa ja kosteuttaa kuivaa ihoa. Myös atoopikoille.
Kuiva
Herkkä
Miniderm perusvoide 210gHellävarainen ja kevyt Miniderm kosteuttaa kuivaa ja herkkää ihoa. Erityisesti lapsille.
Kuiva
Herkkä
Minicare Cream 350gPehmentävä voide kosteuttavalla glyserolilla
Minicare Eczema Treatment CreamVauvojen ja lasten lieviin sekä kohtalaisiin atooppisen ihottuman oireisiin
Eczema Treatment CreamLieviin ja keskivaikeisiin atooppisen ihottuman oireisiin
Hand Irritation Treatment CreamLieviin ja keskivaikeisiin käsi- ja kosketusihottuman oireisiin
Minicare Wash MousseMieto ja hellävarainen pesuvaahto vauvoille ja lapsille
Minicare WashlotionMieto puhdistustuote lapsille
Cano+ Moisturizing Body SprayKosteuttava vartalosuihke kuivan ihon oireisiin
Herkkä
Kuiva
SUOSITELLUT ARTIKKELIT
Asiantuntija kertoo- kaikki atooppisesta ihosta

Punainen ihottuma, joka kutiaa ja kirvelee – se saattaa tuntua pelottavalta ja ennen kaikkea epämiellyttävältä. Ongelma on kuitenkin yleinen ja apua on saatavilla. Näin ACO Lääketieteellinen & tieteellinen johtaja Karin Carlander kuvailee atooppista ihottumaa.

Rasvauskoulu – näin hoidat ihoa

On ihosi sitten mielestäsi normaali tai kuiva, sitä on tärkeä rasvata. Kuinka usein tulisi rasvata ja paljonko voidetta tulee käyttää? Me autamme sinua!

Miniderm- sopii niille jotka ovat yliherkkia karbamidille

Pienillä lapsilla on ohut ja erittäin herkkä iho, joka kirvelee erittäin herkästi. Miniderm on lapsiystävällinen pehmentävä ja kosteuttava perusvoide, joka normalisoi kuivaa ihoa.

Canoderm voiteissa on eroa

Kuivan ihon ja ihottuman hoidossa on tärkeää vahvistaa ja suojata ihon läpäisyestettä. Canoderm on tehokkaasti kosteuttava perusvoide, jolla on dokumentoitu vaikutus.