Kaikki mitä sinun tulee tietää aurinkosuojasta

Aurinkosuoja on aihe, joka kiinnostaa monia. ACO asiantuntija Maria Matsson auttaa sinua selvittämään yleisimmät aurinkosuojaa koskevat kysymykset.

MITÄ UVB ON?

UVB-säteily stimuloi ihon melaniinin tuotantoa. Se on pigmentti, joka tekee ihon ruskeaksi. Se on myös säteily, joka saa ihon palamaan ja punoittamaan, kun auringolle altistutaan liikaa. Melaniinisolujen tuotanto voi tehdä ihosta paksumman ja riskinä on pigmenttiläiskien muodostuminen. UVB-säteilyssä positiivista on se, että se auttaa ihoa muodostamaan D-vitamiinia.

MITÄ UVA ON?

UVA tunkeutuu syvemmälle ihoon ja se muodostaa 90 prosenttia UV-säteilystä, mutta se ei ole läheskään yhtä voimakas kuin UVB-säteily. Ihon ikääntymisen merkit heikentyneen kimmoisuuden ja ryppyjen muodossa johtuvat pääosin UVA:sta. UVB-säteiden sijaan UVA-säteet eivät tunnu eli ne eivät polta iholla. UVA auttaa myös ihossa olevaa melaniinia värjääntymään ruskeaksi. Sekä UVA- että UVB-säteet voivat aiheuttaa syöpää, jos niille altistutaan liikaa. Siksi on tärkeä suojautua eri tavoin ja käyttää aurinkovoiteita, jotka suojaavat sekä UVA- että UVB-säteilyltä.

SOPIVATKO ACO AURINKOTUOTTEET HERKKÄIHOISELLE?

Kyllä, kaikki ACO aurinkotuotteet sopivat herkälle iholle. Siksi kaikki aurinkotuotteet ovat hajusteettomia ja väriaineettomia. Tuotekehityksen aikana olemme valinneet ainoastaan ainesosia, jotka sopivat herkälle iholle ja jättäneet pois aineita, jotka aiheuttavat suuremman allergiariskin. Käytämme fotostabiileja UV-suodatinyhdistelmiä välttääksemme UV-suojan tasapainon järkkymisen ajan myötä tai muuntumisen muiksi aineiksi.

MIKÄ ERO ON LASTEN JA AIKUISTEN AURINKOSUOJATUOTTEILLA?

ACO Sun Kids -tuotteet on suunniteltu lapsen iholle ja lapsen leikkeihin ja ne kestävät sekä uimista että hiekkaa. Siksi olemme valikoineet entisestään sekä UV-suodattimia että säilöntäaineita, mutta keskittyneet samalla tuotteiden ominaisuuksiin. ACO Sun Kids -tuotteiden veden- ja hiekankestävyys on erittäin pitkävaikutteista. Kosteuttava aurinkosuoja on tärkeä sekä lapsille että aikuisille - sekä ACO Sun että ACO Sun Kids sisältävät Triple Moist Complex -kosteudensitojayhdisteen, joka antaa välitöntä ja pitkävaikutteista kosteutusta iholle.

MIKÄ ERO ON KEMIALLISELLA JA FYSIKAALISELLA SUODATTIMELLA?

Kemiallinen aurinkosuoja sitoo haitallisia säteitä ja muuttaa ne vaarattomaksi infrapunasäteilyksi (lämmöksi). Fysikaalinen suoja toimii sen sijaan eräänlaisena peilinä ja se heijastaa pois UV-säteet muuttamatta niitä. Tuotteet, joissa on paljon fysikaalisia suodattimia muodostavat iholle valkoisen kalvon. Se auttaa näkemään, mihin tuotetta on levitetty. Monet vanhemmat arvostavat tätä ja siksi sitä käytetään useammin lapsille suunnitelluissa tuotteissa. Tuotteet, joissa on kemiallisia suodattimia tai tuotteet, joissa on molempia suodatintyyppejä, ovat läpikuultavia. Sekä kemialliset että fysikaaliset suodattimet antavat hyvän suojan.

ONKO AURINKOSUOJA HAITALLISTA MERELLE?

Valitettavasti ei ole olemassa UV-suodattimia, jotka olisivat täysin turvallisia ympäristölle. Aurinkotuotteidemme haitallisten ympäristövaikutusten rajoittamiseksi pyrimme käyttämään suodattimia, joiden ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman vähäiset. Yhdistämme myös useita suodattimia saadaksemme synergioita, jotka mahdollistavat pienemmän suodattimien kokonaismäärän. Voi myös olla hyvä tietää, että ACO:n aurinkotuotteet ovat erittäin vedenkestäviä. Se tarkoittaa sitä, että ne pysyvät iholla kauemmin esimerkiksi uimisen yhteydessä ja siksi veteen vapautuu pienempi määrä UV-suodattimia uimisen aikana. ACO aurinkotuotteet eivät sisällä myöskään niitä kahta UV-suodatinta, joiden on viime vuosina havaittu olevan mahdollisesti koralliriutoille vaaraksi, ja joiden käyttö on nykyään turvallisuussyistä kielletty kriittisillä alueilla. Näitä ovat oksibentsoni (bentsofenoni-3) ja oktinoksaatti (etyyliheksyylimetoksikinnamaatti).

OVATKO ACO AURINKOTUOTTEET TURVALLISIA?

Kyllä, kaikkia ACO aurinkotuotteita on turvallista käyttää. Kaikki Euroopassa aurinkotuotteissa sallitut UV-suodattimet, joita käytetään ACO tuotteissa, on huolellisesti arvioitu EU:n kuluttajien turvallisuutta käsittelevän tiedekomitean (SCCS) toimesta. Näihin arvioihin on sisällytetty turvamarginaali, joka on vähintään 100 kertaa korkein sallittu käyttö kunkin yksittäisen ainesosan osalta.

Aurinkosuoja
Sun Spray Intensive Moisture Spf 50+Kosteuttava aurinkosuojasuihke spf 50+
Kids Sun Lotion SPF 50+Aurinkovoide lapsille spf 50+