Mustapää vai finni- mitä eroa niillä on

Finni ja mustapää on helppo sekoittaa keskenään (molemmat perustuvat samaan asiaan). Selvitämme eron ja autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivat tuotteet!

MUSTAPÄÄ

Mustapäitä muodostuu, kun ihohuokoset ovat tukkeutuneet joko vanhojen ihosolujen tai talin vuoksi. Mustapää voi olla joko avoin tai sulkeutunut. Avoin mustapää on musta piste, kun taas sulkeutunut mustapää on valkoinen. Monet luulevat, että musta mustapää eli avoin mustapää on musta, koska se on likainen. Se ei pidä paikkaansa. Musta osa on pigmenttiä, jota muodostuu, kun ihomato altistuu UV-säteilylle. Silloin se hapettuu ilman kanssa. BHA-happoa (salisyylihappoa) käyttämällä voit vähentää mustien mustapäiden näkymistä.

BHA-happoa (salisyylihappoa) käyttämällä voit vähentää mustien mustapäiden näkymistä.

FINNI

Finni on lyhyesti sanottuna tulehtunut mustapää. Mustapäitä voi puristella, mutta sitä tulisi välttää. Jos mustapäätä puristaa väärin, se tulehtuu helposti, mikä aiheuttaa puolestaan finnin muodostumisen. Sen sijaan on tärkeää puhdistaa iho huolellisesti ja käyttää tuotteita, jotka kuorivat ihoa ja soveltuvat rasvaiselle iholle.

ACO Spotless
ACO Spotless Daily Face WashSyväpuhdistava puhdistusgeeli rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle
ACO Spotless Daily Face TonerHoitava kasvovesi rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle
ACO Spotless Daily Face CreamMattapinnan jättävä kosteuttava geeli
ACO Spotless Two-in-one GelKosteuttaa ihoa ja taistelee finnejä ja mustapäitä vastaan
ACO Spotless Cover Stick Beigen sävyinen
ACO Spotless Spot Treatment OvernightTäsmähoito, joka kuivattaa finnit
SUOSITELLUT ARTIKKELIT
Kaikki mitä sinun tulee tietää aknesta

Kipeät näppylät, ei-toivotut paukamat ja punaiset näpyt – akne voi esiintyä monin eri tavoin. Miksi finnejä syntyy ja voiko niistä päästä eroon? Tässä on kaikki mitä sinun tulee tietää aknesta.

Totta vai tarua- kaikki finneistä

Meikki aiheuttaa finnejä, finnit tarttuvat ja mustat mustapäät ovat likaa – tiedätkö, mikä on totta ja tarua finneistä ja mustapäistä?