KIERRÄTYSOPAS

Vaikka sisältö on tärkein, myös pakkauksella on tärkeä tehtävä. Me yrityksenä pidämme itsestäänselvyytenä sitä, että autamme jakamalla tietoamme siitä, miten kierrätät pakkauksemme helposti ja asianmukaisesti.

Kun olet käyttänyt ACO -tuotteesi loppuun ja pakkaus on aivan tyhjä, pakkausta ei tulisi hävittää tavallisen talousjätteen mukana. Sen sijaan on aika saada pakkauksesta lisähyötyä kiertokulussa, jossa se kierrätetään sopivimmalla tavalla energiaksi tai uudeksi materiaaliksi. Energiaksi, jolla voidaan lämmittää asuntoja tai materiaaliksi, josta voidaan valmistaa uusia pakkauksia tai aivan muita tuotteita.

Muovipullo ja korkki
Pakkaustemme materiaalivalinta perustuu muun muassa siihen, mitä pakkaus sisältää, miten se valmistetaan ja miten se on muotoiltu. Useimmat ACO pullot ja korkit koostuvat muovityypeistä polyetyleeni (PE), polypropeeni (PP) ja polyeteenitereftalaatti (PET), jotka ovat yleisimpiä kulutustavaroissa käytettäviä muovityyppejä. Tyhjä muovipakkaus ja korkit lajitellaan muovina. Jos muoviputkilossa on metallia, sitä on vain ohut kerros itse putkilon suojuksessa, jotta se olisi tiiviimpi tai pienenä yksityiskohtana suuaukossa erityisiin annosteluvaatimuksiin. Tämä metalli muodostaa kuitenkin niin pienen osan koko putkilosta, että putkilo lajitellaan silti muoviputkilona.

Lasipurkki ja kansi
Lasi soveltuu hyvin pakkausmateriaaliksi hyvien suojaominaisuuksiensa ansiosta ja koska se ei ime itseensä hajua ja aineita sisällöstä. Lasi voidaan kierrättää lukemattomia kertoja ilman, että sen laatu kärsii. ACO purkkien kansi koostuu muovista. Tyhjä pakkaus lajitellaan lasina ja kansi lajitellaan muovina.

Pakkaus ja pakkausseloste
Ympäristönäkökulmasta paperi ja paperipohjaiset pakkaukset ovat hyvä materiaalivalinta. Paperi on alkujaan peräisin luonnosta, se on kierrätettävä, uudelleen käytettävä ja sen energia-arvo on korkea energian talteenotossa. Pahvipakkauksen rakenne vaikuttaa siihen, miten kestävä pakkaus on. Jos tuote pakataan ylimääräiseen pahviin, herkkiä pakkauksia suojataan kuljetusvaurioilta ja useampia tuotteita voidaan pinota päällekkäin ja kuljettaa kuormalavalla. Pakkaus lajitellaan pahvina ja pakkausseloste lajitellaan sanomalehtipaperina.

Metallipullo
ACO tuotevalikoimaan kuuluvat metallipullot ovat niin kutsuttuja aerosolipulloja. Korkki koostuu muovista. Aerosolipullossa sisältö saadaan ulos pullosta kaasuna. Kun pakkaus ei enää pihise, kun pumppua painetaan, se on täysin tyhjä ja se voidaan jättää kierrätykseen, jossa metallipullo lajitellaan metallipakkauksena ja irrotettava korkki ja pumpun pää muovipakkauksena.