PSORIASIS

Psoriasis on krooninen sairaus, joka ilmenee tavallisesti erityyppisin iho-oirein. Parannuskeinoa ei ole vielä keksitty. Sen sijaan oireita voidaan lievittää.

Psoriasiksesta kärsivät sekä miehet että naiset, mutta se on harvinaista lasten keskuudessa. Noin kahdella prosentilla väestöstä on psoriasis. Psoriasiksen uskotaan johtuvan perintötekijöistä, elintavoista, ympäristöstä ja immuunijärjestelmästä. Psoriasis johtuu siitä, että ihosolut jakautuvat liian nopeasti ja iho tulehtuu.

Psoriasista on olemassa eri muotoja. Läiskäpsoriasis on yleisin muoto, joka on 90:llä prosentilla psoriasista sairastavista. Läiskäpsoriasiksessa iholla esiintyy pyöreitä hilseen peittämiä läiskiä. Läiskät voivat olla missä tahansa keholla, mutta yleensä niitä on paikoissa, jotka ovat alun perin kuivempia kuin muut alueet. Tällaisia ovat esimerkiksi polvet, kyynärpäät ja päänahka.

Yhteistä kaikille psoriasiksen muodoille on, että ihottumaa esiintyy jaksoittain, eikä sitä voida parantaa. Oireita voi kuitenkin lievittää voiteilla, mahdollisella valohoidolla sekä lääkkeillä. Keskustele lääkärisi kanssa sinulle sopivasta hoitomuodosta. Hilseläiskistä voi päästä eroon kylpemällä tai saunomalla 30 minuutin ajan ja säännöllisellä rasvaamisella. Käytä psoriasikseen kehitettyjä voiteita. Ne sisältävät salisyylihappoa ja karbamidia.

Psoriasis Treatment CreamLievän tai keskivaikean psoriasiksen hoitoon.
Scalp Psoriasis Treatment GelLievän tai keskivaikean hiuspohjan psoriasiksen hoitogeeli.

ACO Psoriasis ja ACO Scalp Psoriasis ovat lääkinnällisiä laitteita. Lue pakkausseloste huolellisesti ennen käyttöä.