IHONHOITORUTIINI SEKAIHOLLE

Ihosi tuntuu erilaiselta kasvojen eri alueilla. Esimerkiksi t-alue tuntuu rasvaiselta, kun taas posket tuntuvat kuivilta.

1. Puhdistus
Aamuin illoin

Sekaiholle on ominaista se, että iho tuntuu erilaiselta eri puolella kasvoja. Yleisintä on, että t-alue (otsa, nenä ja leuka) tuntuu rasvaiselta, kun taas posket tuntuvat kuivilta tai normaaleilta. On tärkeä muistaa, ettei ihoa saa kuivattaa – vaikka t-alueesi saattaa tuntua rasvaiselta ja kiiltävältä. Kasvojen rasvainen aluekin tarvitsee kosteutta, jotta iho ei kuivu, mikä johtaa puolestaan siihen, että talineritys kiihtyy entisestään. Valitse siksi mieto puhdistustuote, mieluusti emulsio, geeli tai vaahto, säilyttääksesi kosteuden ja saadaksesi ihon tasapainoon sekä kuivilla että rasvaisilla alueilla. Jos t-alue on mielestäsi rasvainen ja kiiltävä, on hyvä käyttää kuorivaa puhdistusvaahtoa, joka poistaa kuolleet ihosolut ja avaa tukossa olevat huokoset samalla, kun se poistaa meikin ihoa kuivattamatta. Lisäksi kasvojen iho saa raikkaan ja luonnollisen hehkun ilman rasvaista tunnetta.

Suositellut tuotteet
Pure Glow Renewing Daily CleanserKuoriva puhdistusvaahto, sisältää BHA-happoa
Rebalancing Cleansing FoamKuoriva puhdistusvaahto, sisältää AHA-happoa
Refreshing Cleansing GelHellävarainen ja saippuaton puhdistusgeeli
Refreshing Cleansing LotionHellävarainen puhdistusemulsio
2. Öljy
Aamuin illoin

Sekaiholle on yleistä se, että posket tuntuvat pintakuivilta ja niissä on kuivia alueita. Kuivia alueita on tärkeä kosteuttaa. Ravitseva öljy kosteuttaa ja antaa luonnollisen hehkun. Vältä levittämästä öljyä kasvojen rasvaisille alueille – se saattaa antaa kiiltävän ja rasvaisen tunteen.

Suositellut tuotteet
Renewing Face OilHoitava kasvoöljy, joka antaa luonnollisen hehkun
Pure Glow Perfecting Serum Seerumi, joka tasoittaa ihon sävyä ja vähentää ihohuokosten näkyvyyttä
3. Silmänympärysvoide
Aamuin illoin

Silmänympärysiho on herkkä ja turvonneet silmänaluset ovat yleinen ongelma. Silmänympärysgeeliä käyttämällä kosteutat herkkää silmänympärysaluetta samalla, kun geeli viilentää ja vähentää turvotuksen merkkejä.

Suositellut tuotteet
Anti-Age Smoothing Eye CreamKosteuttava silmänympärysvoide, joka vähentää juonteita
Calming Eye Gel Rauhoittava ja viilentävä silmänympärysgeeli
4. Kosteutus
Aamuin illoin

Kasvojen rasvaisiakin alueita täytyy kosteuttaa, jotta iho ei eritä enemmän talia. Käytä hoitavaa päivä- ja yövoidetta, joka ehkäisee epäpuhtauksia ja tekee kiiltävistä alueista mattapintaisempia. Silloin ACO Pure Glow Rebalancing Night Balm- ja Pure Glow Purifying Day Cream -tuotteiden sisältämä sarkosiini on erinomainen ainesosa. Muista myös antaa iholle samalla intensiivistä kosteutusta. Hyaluronihappo sitoo kosteutta ja parantaa ihon elastisuutta.

Suositellut tuotteet
Pure Glow Purifying Day CreamKevyt mattapinnan antava geelivoide
Pure Glow Purifying Day Cream SPF 30Kevyt päivävoide SPF 30 suojakertoimella
Pure Glow Rebalancing Night BalmHoitava yövoide kuorivilla entsyymeillä
5. Jotakin ekstraa
Iltaisin, tarvittaessa

Anna iholle hieman lisäapua kuorimalla kasvojen iho kerran tai kaksi viikossa. Näin pääset eroon kuolleista ihosoluista, mikä lisää ihon luonnollista hehkua. Voit tehdä tämän joko mekaanisella kuorinnalla – kuorintarakeilla tai entsymaattisella kuorinnalla, kuten BHA-happoa sisältävällä vaahdolla. Jos ongelmanasi ovat laajentuneet ihohuokoset, on hyvä keskittyä entsymaattiseen kuorintaan esimerkiksi BHA-hapolla. Vältä kuorimasta kasvojen ihoa niiltä alueilta, jotka tuntuvat mielestäsi kuivilta ja herkiltä. Tämä saattaa aiheuttaa ärsytystä ja vaurioittaa ihon läpäisyestettä.

Suositellut tuotteet
Cleansing ScrubSyväpuhdistava kasvokuorinta
Pure Glow Renewing Daily CleanserKuoriva puhdistusvaahto, sisältää BHA-happoa