Mika on bha/salisyylihappo

BHA eli salisyylihappo on kuorivien ihonhoitotuotteiden yksi yleisimmin käytetyistä ainesosista, varsinkin kun on kyse tuotteista, joiden on tarkoitus torjua, häivyttää ja ehkäistä näppylöitä ja mustapäitä.

Salisyylihappoa kutsutaan myös beetahydroksihapoksi tai BHA:ksi, ja sitä käytetään pääasiassa kosmeettisissa valmisteissa sen kuorivan ominaisuuden vuoksi. Koska sillä on myös antibakteerinen vaikutus, sitä voidaan käyttää myös kosmetiikan säilöntäaineena. Ihonhoidossa salisyylihappo on yleinen ainesosa, kun on kyse tuotteista, joiden on tarkoitus ehkäistä ja hillitä näppylöiden ja finnien syntymistä. Tämä johtuu siitä, että salisyylihappo voi kuorivan vaikutuksensa ansiosta poistaa kuollutta ihosolukkua ihon pinnalta, hillitä ylimääräistä talintuotantoa, sekä pienentää mustapäitä ja finnejä ja ennaltaehkäistä niiden syntymistä. Jos sinulla on rasvainen ihotyyppi ja haluat hoitaa finnejä, mustapäitä ja punoittavia näppyjä, salisyylihappoa sisältävät tuotteet ovat hyvä lisä ihonhoitorutiiniisi. Salisyylihapolla on myös positiivisia vaikutuksia hienoihin juonteisiin, karheaan ihoon, laajentuneisiin huokosiin ja epätasaiseen ihon sävyyn. Salisyylihappo sopii yleensä useimmille ihotyypeille, mutta jos sinulla on herkkä iho, on hyvä aloittaa varovasti ja sitten pikku hiljaa lisätä tuotteen käyttöä enintään kahteen kertaan päivässä.

ACO Spotless Daily Face WashSyväpuhdistava puhdistusgeeli rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle
ACO Spotless Daily Face TonerHoitava kasvovesi rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle
Miltä finnin elinkaari näyttää

Jotkut näpyt katoavat nopeasti, kun taas toiset kasvavat suuriksi ja ärhäkän punaisiksi. Miten finnit oikeastaan muodostuvat ja onko mahdollista estää niiden syntyminen kokonaan?

Miksi minulla on finneja

Näppylät ja finnit ovat yleisiä mutta ei-toivottuja, varsinkin murrosiässä, kun kipeät paukamat voivat tuntua erityisen ikäviltä. Miksi finnejä syntyy ja voiko niitä ehkäistä?

Kuinka saada finnitön iho – vaihe vaiheelta

Onko ihollasi hieman enemmän mustapäitä, finnejä ja näppylöitä kuin haluaisit? Hyvillä tuotteilla toteutetulla huolellisella ihonhoitorutiinilla voi saada näkyviä tuloksia aikaan, ja auttaa sekä ehkäisemään että vähentämään näppylöitä.