Kuinka saada finnitön iho – vaihe vaiheelta

Onko ihollasi hieman enemmän mustapäitä, finnejä ja näppylöitä kuin haluaisit? Hyvillä tuotteilla toteutetulla huolellisella ihonhoitorutiinilla voi saada näkyviä tuloksia aikaan, ja auttaa sekä ehkäisemään että vähentämään näppylöitä.

Puhdas ja kaunis iho ilman näppylöitä ja finnejä alkaa huolellisella ja perusteellisesti puhdistavalla ihonhoitorutiinilla. Jos sinulla on rasvainen ihotyyppi, sinulla on todennäköisesti myös laajentuneet ihohuokoset ja ihosi talintuotanto on lisääntynyt. Tämä yhdistelmä tuottaa ihoon liikaa talia tai rasvaisuutta ja saa ihon kiiltelemään. Kun talirauhaset tuottavat tavallista enemmän talia, ihohuokoset voivat tukkeutua ja syntyy näppylöitä. Kaikille ihotyyppeivoi muodostua mustapäitä, mutta näppylät ovat yleensä hieman yleisempiä rasvaisemmilla ihotyypeillä. Jos sinulla on näppylöitä, on tärkeää käyttää hyviä ihonhoitotuotteita, jotka sekä auttavat ihoa hallitsemaan talin tuotantoa että sisältävät ravitsevia ja rauhoittavia ainesosia.

ACO Spotless on ihonhoitosarja, jonka tarkoitus on auttaa erityisesti rasvaista ja epäpuhdasta ihoa sekä tuntumaan että näyttämään puhtaaltammalta, ilman finnejä ja mustapäitä. Sarja hoitaa ja ehkäisee näppyjä, samalla kun tuotteet hoitavat ihoasi. ACO Spotless sopii kaikille ihotyypeille, on dermatologisesti testattu ja täysin vegaaninen. Sinun tarvitsee vain muistaa puhdistaa, kosteuttaa, täsmähoitaa ja hoitaa!

Finnitön iho kolmessa vaiheessa: näin teet sen

1. Puhdista
Aamulla ja illalla
Paras tapa saada hyvinvoiva ja puhdas iho on perusteellinen ihonhoitorutiini tuotteilla, joissa on syväpuhdistavia ainesosia. Koska ihosi tuottaa talia ympäri vuorokauden, on hyvä idea pestä kasvot sekä aamuisin että iltaisin puhdistusaineilla, jotka auttavat tekemään ihosta raikkaan näköisen. Sinun kannattaa etsiä ainesosaluettelosta salisyylihappoa, koska se voi sekä estää näppylöiden syntymisen että puhdistaa ihoa syvältä. Rutiini kannattaa viimeistellä kasvovedellä, joka kosteuttaa ihoa ja jolla on lisäksi bakteereja ehkäisevä vaikutus.

ACO Spotless Daily Face Wash – kasvojen puhdistusaine, joka syväpuhdistaa ihon

ACO Spotless Daily Face Toner – kuoriva kasvovesi, joka sisältää salisyylihappoa

Vaihe 2: Kosteuta
Aamulla ja illalla
Kosteuttava kasvovoide ei vain tunnu hyvältä iholla, vaan se myös tekee hyvää. Koska rasvainen iho tuntuu usein kiiltelevältä, on hyvä käyttää ihonhoitotuotteita, jotka hillitsevät kiiltoa, imevät ylimääräistä talia sekä sisältävät kosteuttavia ainesosia, jotka eivät tuki ihohuokosia. Kannattaa lisäksi käyttää kuorivaa salisyylihappoa, joka sekä ehkäisee näppylöiden syntymistä että hillitsee niiden kasvua.

ACO Spotless Daily Face Cream – kosteuttava kasvogeeli, jolla on ihon kiiltelyä ehkäisevä vaikutus
ACO Spotless Two-In-One-Gel – kosteuttava kasvogeeli, joka palauttaa rasvaisen ihon kosteustasapainon. Geeli sisältää salisyylihappoa, joka ennaltaehkäisee finnien ja mustapäiden syntymistä.

Vaihe 3: Täsmähoida ja peitä
Tarvittaessa
Itsepäiset ja kipeät finnit voivat vaatia hieman enemmän työtä, jotta ne saataisiin kuriin. Voit hankkia peitepuikon, joka sekä peittää finnit väliaikaisesti peitevoiteen tavoin ja sisältää samalla sinkkioksidia ja salisyylihappoa, joilla on kuivattava vaikutus finneihin. Peitepuikko toimii päivän aikana sekä ehkäisevänä että peittävänä hoitona. Levitä ongelma-alueille ja jätä vaikuttamaan. Tuote kuivattaa ja siten pienentää näppylöiden kokoa. Peitepuikkoa on helppo kuljettaa mukana, jos sinun on peitettävä näppyjä päivän aikana. Tehokkaaseen täsmähoitoon yön aikana suosittelemme ACO Spotless Spot Treatment Overnight -hoitoa, joka kuivattaa finnit ja epäpuhtaudet yön aikana.

Jos sinulla on lievä ja /tai keskivaikea akne, aknevoide on paras vaihtoehto, sillä se auttaa ihoa pääsemään tasapainoon. Hoitovoide auttaa palauttamaan ihon pH-tasapainon, suojaa bakteereilta ja epäpuhtauksilta sekä ehkäisee myös aknen syntymistä. Voidaan käyttää sekä aamulla että illalla tai kun sinusta tuntuu, että ihosi tarvitsee hieman lisäapua. Tuotetta voi käyttää myös täsmähoitona T-alueella, jossa finnejä useimmiten esiintyy.

ACO Spotless Acne Treatment Cream – hoitava ihovoide akneen. Spotless Acne Treatment Cream on lääkinnällinen laite. Tutustu äyttöohjeeseen huolellisesti. Muut Spotless-tuotteet ovat kosmetiikkaa.

ACO Spotless Daily Face WashSyväpuhdistava puhdistusgeeli rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle
ACO Spotless Daily Face TonerHoitava kasvovesi rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle
ACO Spotless Daily Face CreamMattapinnan jättävä kosteuttava geeli
ACO Spotless Two-in-one GelKosteuttaa ihoa ja taistelee finnejä ja mustapäitä vastaan
ACO Spotless Acne Treatment CreamHoitaa lievän ja keskivaikean aknen oireita
Miltä finnin elinkaari näyttää

Jotkut näpyt katoavat nopeasti, kun taas toiset kasvavat suuriksi ja ärhäkän punaisiksi. Miten finnit oikeastaan muodostuvat ja onko mahdollista estää niiden syntyminen kokonaan?

Miksi minulla on finneja

Näppylät ja finnit ovat yleisiä mutta ei-toivottuja, varsinkin murrosiässä, kun kipeät paukamat voivat tuntua erityisen ikäviltä. Miksi finnejä syntyy ja voiko niitä ehkäistä?

Mika on bha/salisyylihappo

BHA eli salisyylihappo on kuorivien ihonhoitotuotteiden yksi yleisimmin käytetyistä ainesosista, varsinkin kun on kyse tuotteista, joiden on tarkoitus torjua, häivyttää ja ehkäistä näppylöitä ja mustapäitä.