ROSACEA

Kasvojen punoitus ja ihottuma voivat johtua rosaceasta. Se on krooninen tulehdus, josta kärsivät useimmiten yli 30-vuotiaat miehet ja naiset. Tänne on kerätty kaikki, mitä sinun tulee tietää rosaceasta.

Mitä rosacea on?
Rosacea on krooninen ihotulehdus, minkä seurauksena iho on herkkä. Rosacea sekoitetaan usein aikuisiän akneen, koska iho-oireet voivat muistuttaa toisiaan.

Miltä rosacea näyttää?
Rosacea on kasvojen alueen, etenkin poskien, nenän ja otsan punoitusta. Se voi kuitenkin näkyä myös kaulalla, päänahassa, rinnassa ja korvissa. Näkyviä pinnallisia verisuonia sekä näppylöitä ja nestemäisiä rakkuloita voi myös esiintyä.

Miksi rosacea puhkeaa?
Rosacean syy on edelleen tuntematon ja tekijöitä on enemmän kuin yksi. Syitä saattavat olla perintötekijät, immuunijärjestelmän häiriintyminen sekä ympäristötekijät.

Kuka kärsii rosaceasta?
Rosacea on yleisintä keski-ikäisten keskuudessa ja ihosairaus voi puhjeta sekä miehille että naisille. Yleisempää se on kuitenkin naisilla.

Mitkä ovat oireet?
Rosacean tyypillisiä oireita ovat punoittava iho, laajentuneet ja pinnalliset verisuonet, näppylät ja rakkulat sekä se, että iho tuntuu lämpimältä ja pistelee.

Miten rosaceaa hoidetaan?
Rosaceaa ei voi parantaa pysyvästi, mutta oireita voidaan lievittää, kun ihottuma puhkeaa. Muista käyttää hellävaraisia ihonhoitotuotteita, jotka on suunniteltu erityisesti herkälle iholle, äläkä unohda aurinkosuojakerrointa! Voimakkaat tuotteet ja aurinko voivat laukaista rosacean.

Voinko lievittää oireita?
Syyt rosacean puhkeamiseen ovat yksilöllisiä. Auringonvalo, stressi ja alkoholi ovat yleisiä syitä. Myös kylmyys, lämpö ja mausteinen ruoka voivat aiheuttaa ihottuman puhkeamisen. Siksi sinun tulisi mahdollisuuksien mukaan välttää niitä vähentääksesi oireita.

Rosacea Treatment CreamLieviin ja keskivaikeisiin rosacean ja couperosan oireisiin.

ACO Rosacea on lääkinnällinen laite. Lue pakkausseloste huolellisesti ennen käyttöä