Totta vai tarua- kaikki finneistä

Meikki aiheuttaa finnejä, finnit tarttuvat ja mustat mustapäät ovat likaa – tiedätkö, mikä on totta ja tarua finneistä ja mustapäistä?

SUKLAA AIHEUTTAA FINNEJÄ

Osittain totta. Ei voida todistaa, että se pitää täysin paikkansa, mutta yksilöllisiä eroja kuitenkin on ja joillekin ihmisille esimerkiksi suklaan tai muiden tiettyjen elintarvikkeiden välttäminen auttaa – se ei ole kuitenkaan yleinen suositus.

RASVAINEN IHO = FINNEJÄ

Osittain totta. Jos sinulla on rasvainen iho, sinulla ei ole välttämättä finnejä. Sen sijaan saatat saada helpommin finnejä, koska talinerityksesi on lisääntynyt.

MEIKKI AIHEUTTAA FINNEJÄ?

Osittain totta. Meikkivoiteella on taipumus tukkia ihohuokoset, mutta jos hoidat päivittäisen puhdistuksen huolellisesti, se ei ole ongelma. Sen sijaan on tärkeää, että puhdistat meikkisiveltimesi usein – likainen sivellin muodostaa nimittäin bakteereille otollisen elinympäristön.

FINNIT TARTTUVAT

Tarua. Ei, ei, ei – finnit eivät tartu!

MUSTAT MUSTAPÄÄT OVAT LIKAA

Tarua. Mustat mustapäät ovat avoimia ihohuokosia, joissa tali (ihomato) on hapettunut oltuaan kosketuksessa UV-säteilyn ja ilman kanssa

FINNI LEVIÄÄ, JOS SEN PURISTAA

Tarua. Finni ei leviä muualle kasvoihin, mutta sen sijaan iho tulehtuu entisestään ja finni voi uusiutua monta kertaa, jos jatkat sen puristamista.

FINNIT ON HYVÄ PEITTÄÄ MEIKILLÄ

Osittain totta. Paksu ja peittävä meikkikerros voi tukkia ihohuokoset ja pahentaa ongelmaa. Jos käytät oikeita tuotteita, kuten ACO Spotless Cover Stick -puikkoa, joka peittää ja samalla kuivattaa finnin, voit päästä finnistä eroon.

KUUKAUTISET AIHEUTTAVAT FINNEJÄ

Osittain totta. Se ei päde todellakaan kaikkien osalta, mutta kuukautisten aikana elimistön hormoneissa tapahtuu paljon sellaista, mikä saa yhden jos toisenkin ei-toivotun näppylän pulpahtamaan esiin.

IHOHUOKOSIA VOI POISTAA

Tarua. Ihohuokoset eivät vähene eivätkä pienene, mutta oikeat tuotteet voivat tehdä niistä huomaamattomampia.

OLEN LÄHESTULKOON AINOA, JOLLA ON FINNEJÄ

Tarua. Itse asiassa kolmasosalla kaikista 12-16-vuotiaista nuorista on ongelmia finnien kanssa ja he tarvitsevat jonkinlaista hoitoa.

ACO Spotless
ACO Spotless Daily Face WashSyväpuhdistava puhdistusgeeli rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle
ACO Spotless Daily Face TonerHoitava kasvovesi rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle
ACO Spotless Daily Face CreamMattapinnan jättävä kosteuttava geeli
ACO Spotless Two-in-one GelKosteuttaa ihoa ja taistelee finnejä ja mustapäitä vastaan
ACO Spotless Spot Treatment OvernightTäsmähoito, joka kuivattaa finnit
ACO Spotless Cover Stick Beigen sävyinen
ACO Spotless Acne Treatment CreamHoitaa lievän ja keskivaikean aknen oireita
SUOSITELLUT ARTIKKELIT
Kaikki mitä sinun tulee tietää aknesta

Kipeät näppylät, ei-toivotut paukamat ja punaiset näpyt – akne voi esiintyä monin eri tavoin. Miksi finnejä syntyy ja voiko niistä päästä eroon? Tässä on kaikki mitä sinun tulee tietää aknesta.

Mustapää vai finni- mitä eroa niillä on

Finni ja mustapää on helppo sekoittaa keskenään (molemmat perustuvat samaan asiaan). Selvitämme eron ja autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivat tuotteet!