PERUSVOITEET

PEHMENTÄVÄT PERUSVOITEET

Kuiva iho tarvitsee erityistä huolenpitoa, ja sitä tulee hoitaa hellävaraisesti nimenomaan kuivalle iholle kehitetyillä kosteuttavilla ja pehmentävillä perusvoiteilla. Ne vahvistavat ja suojaavat kuivaa ihoa sekä parantavat ihon kosteudensitomiskykyä.

LÖYDÄ TUOTTEESI IKÄSI TAI TARPEESI MUKAAN

AIKUISET

Iho voi kuivua kaikenikäisillä, ja joillain iho voi olla kuiva läpi elämän. Kuivaihoisten aikuisten pitäisi kiinnittää ihonhoitoon erityistä huomiota suojatakseen ihoaan ulkoisilta ärsykkeiltä. Käyttämällä erityisesti kuivalle iholle kehitettyjä kosteuttavia ja pehmentäviä perusvoiteita voidaan vähentää ihoärsytyksen riskiä.

LAPSET

Lapsen iho on herkkä, joten sen hoitamiseen tulee käyttää lapsille soveltuvia kosteuttavia ja pehmentäviä perusvoiteita. Lapsen iho voi kuivua ja ärtyä helposti. Lisäksi se altistuu ulkoisille ärsykkeille joka päivä, joten sitä tulisi hoitaa erityisen hellävaraisesti.

Muut iho-ongelmat

KUIVA IHO

Kuiva iho tarvitsee enemmän hoitoa ja kosteutta. Ihon kuivuessa sen luonnollinen suojakerros vaurioituu ja iho menettää luonnollista kosteuttaan. Samanaikaisesti talintuotanto heikkenee ja suojaava rasvakerros ihon pinnalla ohenee. Kuiva iho on heikompi suoja bakteereja, viruksia, allergiaa aiheuttavia aineita (allergeeneja) ja ärsyttäviä aineita vastaan. Tällöin ihottuman riski kasvaa.

atooppinen ekseema

Atooppinen ekseema (atooppinen ihottuma, atooppinen dermatiitti, atooppinen taiveihottuma, taiveihottuma, "maitorupi") on krooninen, kutiseva, tulehduksellinen ihotauti, jolle tyypillisiä ovat vaikeasti ennustettavat pahenemisvaiheet. Atooppista ekseemaa sairastavan iho on yleensä kuiva, vaikka ihottumaa ei aina ole havaittavissa. Ihosta voidaan tällöin käyttää nimitystä atooppinen iho. Viite: http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus?id=hoi50077