CANODERM EMULSIOVOIDE TUUBI

CANODERM ON RESEPTIVAPAA EMULSIOVOIDE KUIVALLE IHOLLE IHON KOSTEUSTASAPAINON SÄILYTTÄMISEEN. CANODERM ESTÄÄ ATOOPPISEN IHOTTUMAN UUDELLEEN PUHKEAMISTA.

Canodermia käytetään eri syistä johtuvaan kuivan ihon kosteuttamiseen. Canoderm sisältää yhdistelmän kosteuttavaa karbamidia ja pehmentäviä aineita, jotka vahvistavat ihon suojakerrosta eli läpäisyestettä. Canodermin kosteutta sitovat ominaisuudet edistävät kuivan ihon normalisoitumista ja estävät ihottuman uudelleen puhkeamista.

Lue aina huolellisesti pakkausseloste, ennen kuin käytät Canodermiä.

Canoderm® 5 % emulsiovoide, karbamidi. Itsehoitovalmiste eri syistä johtuvan kuivan ihon kosteuttamiseen ja atooppisen ihottuman uusiutumisen estämiseen. Lue pakkausseloste huolellisesti. Vältä tuotteen joutumista silmiin, sieraimiin, korviin, avohaavoihin tai limakalvoille. Emulsiovoide voi aiheuttaa paikallista ohimenevää kirvelyä ja lämmön tunnetta. Älä käytä, jos olet yliherkkä karbamidille tai jollekin apuaineelle. Pakkauskoot: 100 g putkilo, 210 g putkilo ja 500 g pumppupullo.

Markkinoija: Perrigo Suomi Oy joulukuu 2017, Osoite: PL 92, 02601 Espoo, puh: 0207 630 600, e-mail: finlandinfo@perrigo.com

 

Pakkauskoot: 100 g ja 210 g

On tutkittu, että ihottuman hoito kannattaa. Canodermillä ihottuman uusimisen riski pienentyi noin kolmannekseen verrattuna hoitamattomaan ryhmään.*

*Atooppista ekseemaa sairastavilla tutkittavilla iholeesiot hoidettiin oireettomiksi kolmen viikon kortisonivoidekuurilla. Tämän jälkeen puolet ryhmästä käytti kaksi kertaa päivässä Canoderm-emulsiovoidetta ja puolet ryhmästä ei käyttänyt mitään hoitoa. Mediaaniaika ihottuman uusimiseen Canodermiä käyttäneillä oli > 180 päivää ja verrokkiryhmällä 30 päivää. 68 % Canodermillä hoidetuista pysyi oireettomina koko 26 viikon seurannan ajan, kun vertailuryhmästä vain 32 % pysyi oireettomana.

 

Viite: Wirén K et al. JEADV, 2009; 23: 1267-1272.

LINKKI VERKKOAPTEEKKEIHIN:

http://www.fimea.fi/apteekit/verkkopalvelutoiminta/lailliset_apteekin_verkkopalvelut

Saatavilla hyvinvarustelluista apteekeista

atooppinen ekseema

Atooppinen ekseema (atooppinen ihottuma, atooppinen dermatiitti, atooppinen taiveihottuma, taiveihottuma, "maitorupi") on krooninen, kutiseva, tulehduksellinen ihotauti, jolle tyypillisiä ovat vaikeasti ennustettavat pahenemisvaiheet.

Atooppista ekseemaa sairastavan iho on yleensä kuiva, vaikka ihottumaa ei aina ole havaittavissa. Ihosta voidaan tällöin käyttää nimitystä atooppinen iho.

Viite: http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus?id=hoi50077