ACO ESITTÄÄ

Rauha

Aurinkosuoja koko perheelle | Kosteuttaa | Helppoa

Auringosta nauttimisessa lomalla tai arkena ei ole kyse vain aurinkosuojakertoimesta. Isot ja pienet voivat hyvin ja nauttivat auringosta, kun iho saa runsaasti kosteutta. Kun tiedät, että koko perheelläsi on hyvä aurinkovoide, voit nauttia kirjastasi kaikessa rauhassa. Tutustu tarkemmin ihon suojaamiseen, niin voit antaa myös perheesi pienimpien nauttia ja leikkiä auringonpaisteessa.

Nauti auringosta lastesi kanssa ilman huolta. Tee näin:
 1. Lapsen kämmenen verran voidetta on sopiva määrä levitettäväksi kerralla lapsen iholle.
 2. Kerros kerrokselta. Voitele kaksi kertaa ja anna voiteen imeytyä välillä. Näin olet käyttänyt riittävän määrän voidetta ja voit tuntea olosi turvalliseksi.
 3. Voitele pyörivin liikkein. Jos voitelet lasta suurin, suorin vedoin, voit unohtaa joitain alueita. Muista levittää aurinkosuoja 20 minuuttia ennen aurinkoon menoa.
 4. Levitä aurinkosuihke ihollesi. Suihketta tulee vain vähän kerrallaan ja se on läpinäkyvää. On tärkeää, että suihkausten jälkeen levität suojan ihollesi. Silloin aurinkosuoja peittää varmemmin koko ihosi.
 5. Alue kerrallaan. Jotkut ihoalueet tulee voideltua huolellisesti, ja jotkut saattavat unohtua. Jaa iho mielessäsi eri alueisiin, ja keskity levittämään voidetta alue kerrallaan.
 6. Kasvot ja olkapäät ovat alttiita palamaan. Myös pienten lasten pää, nenänpää, korvat, jakaus ja jalkaterät unohtuvat helposti.
 7. Päivän ensimmäinen voitelukerta on tärkein. Koska suojan imeytyminen kestää hetken, aloita voitelu noin 20 minuuttia ennen aurinkoon menoa. Ehdit tehdä levityksen kaksi kertaa ja suoja saa imeytyä rauhassa ennen auringolle altistumista.
 8. Joka toinen tai joka kolmas tunti. Lisää voidetta itsellesi ja lapsellesi säännöllisesti, kun olette auringossa.
 9. Levitä lisää uinnin tai leikin jälkeen. Vaikka vesi viilentää, se ei suojaa UV-säteiltä. Valitse vedenkestäviä tuotteita, jotta suoja pysyy uimisen aikana.
 10. Voitele auringonlaskun jälkeen. Kun aurinko on laskenut ja olet pessyt aurinkovoiteen pois, levitä lapsen iholle viilentävää, kosteuttavaa ja hoitavaa After sun -voidetta.
 11. On suositeltavaa olla auringossa aamu- ja iltapäivällä. Keskipäivällä, kun aurinko on voimakkaimmillaan, kannattaa leikkiä varjossa. Silloin ihovaurioiden riskit pienenevät ja saat hienon, pysyvämmän rusketuksen. Jos ihosi tuntuu kiristävän tai polttelevan, vietä päivä varjossa tai suojaa iho pukeutumalla. Näin annat ihosi toipua.