ACO ESITTÄÄ

Nautinto

Tehokas aurinkosuoja | Kosteuttaa | Suojaa ihoa

Useimmat meistä rakastavat kesää ja aurinkoa. Aurinko säteilee hyvinvointia ja nautintoa sekä vaikuttaa D-vitamiinin muodostumiseen iholla. ACO aurinkotuotteiden avulla voit jatkaa auringosta nauttimista, sillä tuotteet ovat erittäin kosteuttavia ja auttavat estämään ihosi ennenaikaista vanhenemista.

Näin suojautuminen toimii:

Auringon UV-säteet – UVA ja UVB – voivat vahingoittaa ihoa, nopeuttaa sen vanhenemista ja pahimmillaan aiheuttaa ihosyöpää. Siksi on tärkeää, että käytät aurinkosuojaa, joka sopii juuri sinun ihotyypillesi. 

Ja ota aurinkoa varovasti

SPF eli aurinkosuojakerroin mittaa aurinkosuojan kykyä estää UVB-säteitä vahingoittamasta ihoa. Riippuu ihotyypistäsi ja UV-säteilyn voimakkuudesta, kuinka kauan voit olla auringossa, ennen kuin ihosi suojaamattomana alkaa punoittaa. Aurinkosuojakertoimen 15 avulla voit teoriassa pidentää aikaa 15-kertaiseksi. Todellinen suoja riippuu kuitenkin monista muista asioista. On huomioitava muun muassa levitätkö aurinkovoidetta ohuelti vai paksulti, hikoiletko, käytkö välillä uimassa, vai oleskeletko varjossa.

Levitä voidetta runsaasti. Muista, että ihosi voi palaa nopeammin ilman aurinkosuojaa. Et rusketu nopeammin pihistelemällä voidetta tai valitsemalla matalan suojakertoimen.

On tärkeää valita aurinkosuoja eri vuodenaikojen mukaan. Huomioi myös paikka. Tarvitset korkeamman suojan, jos lomailet etelässä tai vietät päivän vesillä tai hohtavilla hangilla. UV-säteiltä suojautuminen on tärkeää paitsi kesällä, myös muina vuodenaikoina. Käytä siis aurinkosuojaa aina, kun altistut UV-säteille. Jatka auringosta nauttimista. Ja ota aurinkoa varovasti.

Nauti auringosta ilman huolta. Tee näin:
 1. Kourallinen voidetta on sopiva määrä kerralla levitettäväksi.
 2. Kerros kerrokselta. Voitele kaksi kertaa ja anna voiteen imeytyä välillä. Näin olet levittänyt riittävän määrän voidetta ja voit tuntea olosi turvalliseksi.
 3. Voitele pyörivin liikkein. Jos voitelet suurin, suorin vedoin, voit unohtaa joitain alueita. Muista levittää aurinkosuoja 20 minuuttia ennen aurinkoon menoa.
 4. Levitä myös aurinkosuihke iholle. Suihketta tulee vain vähän kerrallaan ja se on läpinäkyvää. On tärkeää, että suihkausten jälkeen levität suojan iholle. Silloin aurinkosuoja peittää varmemmin koko ihosi.
 5. Alue kerrallaan. Jotkut ihoalueet tulee voideltua huolellisesti, ja jotkut saattavat unohtua. Jaa iho mielessäsi eri alueisiin, ja keskity levittämään voidetta alue kerrallaan.
 6. Kasvot ja olkapäät ovat alttiita palamaan. Myös nenänpää, korvat, jakaus, jalkaterät ja kalju unohtuvat helposti.
 7. Päivän ensimmäinen voitelukerta on tärkein. Koska suojan imeytyminen kestää hetken, aloita voitelu noin 20 minuuttia ennen aurinkoon menoa. Ehdit tehdä levityksen kaksi kertaa ja suoja saa imeytyä rauhassa ennen auringolle altistumista.
 8. Joka toinen tai joka kolmas tunti. Lisää voidetta itsellesi ja lapsellesi säännöllisesti, kun olette auringossa.
 9. Levitä lisää uinnin jälkeen. Vaikka vesi viilentää, se ei suojaa sinua UV-säteiltä. Valitse vedenkestäviä tuotteita, jotta suoja pysyy myös uimisen aikana.
 10. Voitele auringonlaskun jälkeen. Kun aurinko on laskenut ja olet pessyt aurinkovoiteen pois, levitä ihollesi viilentävää, kosteuttavaa ja hoitavaa After sun -voidetta.
 11. On suositeltavaa olla auringossa aamu- ja iltapäivällä. Keskipäivällä, kun aurinko on voimakkaimmillaan, kannattaa pysytellä varjossa. Silloin ihovaurioiden riskit pienenevät ja saat hienon, pysyvämmän rusketuksen. Jos ihosi tuntuu kiristävän tai polttelevan, vietä päivä varjossa tai suojaa iho pukeutumalla. Näin annat ihosi toipua.